Escapadă în Tenerife

Tenerife
Costa Adeje

Este ora 5 a.m., ne trezim cu greu și verificăm ultimele detalii: pașaport, ochelari de soare, bani și bagaj. Pornim spre aeroport, începe să răsară soarele și mă cuprinde bucuria, ideea că peste câteva ore voi vedea oceanul.

Călătoria noastră a avut 2 părți, zbor din Timișoara spre Frankfurt Main, cu Wizzair și Frankfurt Main- Tenerife Sud cu Ryanair, cost total~ 250 euro/persoană cu tot cu bagaj. În aeroportul din Frankfurt am așteptat 4 h, numai bune pentru a savura o cafea aromată și un covrig bavarez. Nu știu de ce dar tot timpul mă bucur de câteva ore în aeroport pentru a degusta câte ceva de acolo. M-ați prins, sunt o gurmandă. 🙂  Să scurtez povestea, ne îmbarcăm spre Tenerife, cu bilet priority; cumva te simți bine să intri înaintea tuturor persoanelor. Ne așteaptă în față un zbor de ~5 h…destul de lung pentru un avion de mici dimensiuni. Timpul trece rapid pentru că gândul meu nu este decât la ce săptămâna frumoasă ne așteaptă.

Aterizăm în Tenerife și primul lucru care mă frapează este atmosfera relaxată din aeroport, oameni cu câini care se plimbă, foarte mulți turiști pierduți pe acolo…interesant. Când ieșim din aeroport ne lovește un aer cald și o priveliște cu mulți palmieri înalți. Începe deja să-mi placă.

Playa del Duque

Aș putea să scriu mult în acest articol dar nu vreau să mă pierd în detalii, vreau doar să vin în ajutorul vostru dacă doriți să alegeți ca destinație de vacanță Tenerife. Așadar o să continui prin a vă da niște tips-uri legate de această insulă vulcanică. Știu cât de important este să afli părerea unor persoane care au fost acolo, nu site-uri comerciale care pun în evidență uneori, lucruri care nu sunt reale.

Playa del Duque
Playa Las Teresitas
Las Teresitas
Las Teresitas
Las Teresitas
Las Teresitas

Așadar, dacă mergeți în Tenerife trebuie să știți de la început că insula Tenerife este una vulcanică, deci nu veți găsi plaje cu nisip auriu și nici apa cristalină.. În schimb veți găsi o insulă primitoare, cu foarte multe lucruri de făcut. Părerea mea este că, odată ajunși aici, trebuie făcut un itinerariu în așa fel încât să nu ratați nimic, că doar nu ne mai întoarcem aici, de fiecare dată alegem altă destinație. 🙂 În prima fază trebuie să închiriați o mașină pe tot parcurul sejurului, recomand Europcar, unde se poate închiria o mașină pentru 57 €/ zi. Primul lucru care îmi vine în minte acum este că nu puteți rata plaja Las Teresitas văzută de sus; este foarte frumos acolo, cu siguranță ați văzut-o în foarte multe fotografii pe rețelele de socializare. Pentru amatorii de senzații tari recomand Siam Park, cel mai mare water park din lume, conform Trip Advisor. Prețul unui bilet basic pentru adulți este ~34 €, existând bineînțeles foarte multe variante de prețuri în funcție de preferințe. Nu este de ratat nici Loro Park, unde puteți urmări spectacolul de balene și puteți vedea multe animale acvatice și nu numai. Prețul unui bilet este de ~35€ cu posibilitate de a combina Loro + Siam, preț 60 €/adult. Există foarte multe combinații de prețuri, ce vă spun eu aici sunt pachețele standard. Pentru a rămâne în această zonă, un alt parc de vizitat este Jungle Park. Aici puteți vedea show-uri cu animale; recomand pinguinii și spectacolul cu papagali și păsări mari, prețul unui bilet fiind de 26€/ persoană. Iar pentru un plus de distracție, îți recomand o plimbare cu bob-ul (4€/ persoană).

Jungle Park
Jungle Park
Jungle Park

Ce mi-a plăcut mie foarte mult a fost de asemenea Garachico, văzut de sus. Este o priveliște deosebită care nu merită ratată. Foarte frumos este și în oraș și pot spune că aici am mâncat cel mai bun prânz. La aperitiv am primit chorizo din partea casei cu pâine proaspătă. Am mai degustat de asemenea brânză prăjită cu 3 sosuri și fructe de mare proaspete. Totul a fost delicios și dacă nu mă înșel prețul a fost în jur de 20 de euro de persoană. Acest restaurant se află în Parque del Drago și se numește Casa de Comidas.

Garachico
Garachico
Garachico

Una dintre cele mai frumoase experiențe trăite acolo a fost plimbarea cu un iaht. Noi doi și echipajul bărcii, șampanie și brânzeturi. Părerea mea este că se merită, chiar dacă trebuie dați ceva bani în plus. O alternativă este plimbarea pe ocean până la Los Gigantes cu un grup mai mare de persoane, cu plecare din Puerto Colon. Echipajul bărcii se ocupă de atmosfera, oferă cocktail-uri făcute pe loc, se dansează, se cântă și practic totul devine o petrecere. Pe drum barca oprește din loc în loc pentru a vedea balene și delfini. Este o senzație uimitoare să vezi animalele în mediul lor natural. Așadar pentru cei care nu aveți rău de mare, adăugați și asta în itinerariu.

Los Gigantes
Los Gigantes
Yachting
Yachting
Yachting

Dacă tot am ajuns la distracție, trebuie să știți că în Tenerife găsiți multe cluburi, pub-uri și baruri drăguțe pe plajă. Recomand Papagayo și Achaman. Un alt loc superb pe plajă este barul Las Salinas, unde am băut cel mai bun mojito, de căpșuni. Este un loc lejer, unde se organizează tot felul de concerte. Noi am prins un concert de muzică latino cu spectacol de dans flamenco și un concert de muzică rock.

Barul Las Salinas
Barul Las Salinas

Și ca totul să fie perfect, în Tenerife descoperiți locul ideal pentru cumpărături. Ați citit bine, fetelor! Foarte multe magazine, brand-uri, cafea și dulciuri, toate le puteți găsi în complexul El Corte Ingles.

King prawns cu scoici

 

Și dacă tot suntem la ocean, trebuie să facem și plajă, nu? Cele mai frumose plaje în acest sens, cu umbreluțe și șezlonguri sunt Playa Del Duque, Playa Las Teresitas și Playa Las Americas. O altă plajă extrem de interesantă, cu nisip negru este Playa Jardin.

Playa Jardin

După cum am spus, Tenerife oferă foarte multe experințe de neuitat: o plimbare spre fundul oceanului cu Submarinul Galben, plimbare la vulcanul Teide, castelul San Miguel (recomand în special dacă aveți copii), scubadiving, windsurf, Aqualand-ul, Auditorium-ul din Santa Cruz, plimbare cu cămilele, terenuri de golf.

Teide
Teide
Teren golf
Auditorio de Tenerife
Aqualand
Los Camellos
Castelul San Miguel
Submarinul Galben
Windsurf

Iar când soarele apune, o cină la restaurantul Las Rocas este tot ce lipsește să încheiați minunat seara. În față aveți oceanul, în jurul vostru piscine și palmieri, iar muzica live nu face altceva decât intregească tabloul feeric.

Las Rocas

Menționez tot ce am scris în acest articol se bazează pe experiențele noastre petrecute timp de o săptămâna în Tenerife. Cu siguranță mai sunt multe alte locuri de vizitat iar printr-o plimbare pe străzi puteți descoperi lucruri minunate. Ah, și nu uitați, viața e prea scurtă să mergem de două ori în același loc!

Kisses, expLovers!

 

 

 

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

10 lucruri interesante despre Olanda

Amsterdam are cel mai mare număr de muzee pe metru pătrat dintre toate orașele ...

islanda

10 curiozități despre Islanda

Ultima aventură petrecută în Islanda, ne-a făcut curioși să descoperim cât mai multe despre ...