8 lucruri pe care să le știi înainte de a pleca în Republica Dominicană

Republica DominicanăTrebuie să fim sinceri și să vă spunem că, la început, am fost sceptiti în ceea ce privește vacanța în Republica Dominicană. Ni se părea un clișeu, o destinație mult prea cunoscută de proaspeții căsătoriți. Am zis totuși că, o dată în viață, trebuie să mergem și aici. Așa am și făcut și am rămas plăcut surprinși.

Totuși, înainte de a pleca într-o nouă destinație, este bine să știm câteva lucruri despre tara respectivă, lucruri pe care le împărtășim cu voi, și anume:

1. Cetățenii români nu au nevoie de viză pentru a pătrunde în Republica Dominicană. În schimb, este nevoie de pașaport valabil pe o perioadă minimă de 6 luni de la intrarea în țară. De asemenea există o taxă de intrare în țară-10 dolari de persoană. Noi am primit cartonașele respective de la agenție, dar se pot procura și online sau direct în aeroport. De asemenea în avion veți primi un formular de turist, pe care îl veți lăsa tot la vamă.
2. Schimbați banii în dolari americani. Pentru ei dolarul și euro au aceeași paritate. De asemenea câteva bancnote de 1, 2 sau 5 dolari sunt bune pentru bacșiș. Noi am găsit foarte greu să schimbăm banii în bancnote mici, deci mai bine plecați pregătiți din țară.
3. În ceea ce privește perioada cea mai bună pentru a vizita insula, se spune că Republica Dominicană se bucură de vară eternă, cu o temperataura medie anuală de 25 de grade. Totuși în perioada august- octombrie există riscul de uragane și furtuni tropicale. Noi am riscat, am plecat în luna august și a fost perfect. O lună mai târziu a fost uragan în zonă Caraibelor. Așadar, decizia vă aparține!
Nu știu cât de mult ați călătorit voi, dar e bine de știut că aici umiditatea este la cote maxime (aplicația de pe telefon îmi arăta 80%) și aduce un oarecare disconfort.
4. Vaccinarea nu este necesară. În Republica Dominicană nu există focar de malarie sau altă boală tropicală infecțioasă. Totuși pentru musculițele ce nu vă vor da pace, indicat este să aveți la voi un spray special. Noi folosim Autan Tropical și își face treaba.
5. Dacă aveți posibilitatea de a alege, nu zburați cu CondorAir. Dintre toate companiile cu care am zburat, aceasta ni s-a părut cea mai slabă în serviciile oferite. Să nu mai punem la socoteală că, la întoarcere, am zburat cu un avion care nu a fost curățat în urma zborului precedent. Deloc plăcut!
6. În ceea ce privește cazarea în Republica Dominicană, trebuie să știți că majoritatea hotelurilor sunt situate cu deschidere la Oceanul Atlantic. Așadar, dacă doriți să vă bucurați zilnic de frumusețea Mării Caraibelor, trebuie să vă cazați în sudul insulei, iar opțiunile sunt limitate.
7. Dacă vă întrebați de mâncare, trebuie să vă spunem că noi am avut servicii All Inclusive și cred că aceasta este varianta cea mai bună. În plimbările pe care le-am făcut pe insulă, nu am văzut prea multe restaurante și oricum acestea nu arătau nici măcar decent. Așadar, veți putea mânca doar în resortul în care sunteți cazați sau la cele din apropiere.
8. Siguranța pe insulă este una îndoielnică. Deși, cât am stat acolo nu am avut nici un incident recomandarea noastră este să nu vă plimbați singuri pe străzi. Republica Dominicană este totuși o țară săracă iar turiștii sunt văzut asemenea unor saci de bani.

Republica Dominicană este un adevărat cocktail de cultură, istorie și frumusețe naturală. Să nu mai punem în discuție, multitudinea activităților ce vor face din sejurul petrecut aici, unul de neuitat.

Dacă vă gândiți deja cum va fi vacanța voastră în Republica Dominicană, vă invităm să descoperiți ofertele agenției TUI Travel, ce oferă o gamă variată de sejururi pentru această destinație, la prețuri super atractive.

Kisses, expLovers!

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Boho Bar Belgrad

Dacă tot hotărâsem să petrecem un weekend în Belgrad, am căutat unele dintre cele ...

Tel Aviv la prețul de 201euro/persoană (transport + cazare 5 nopți)

Tel Aviv este cel mai mare oraș din Israel, după Ierusalim. Cu clima mediteraneană ...

Bora Bora – un vis devenit realitate

Bora Bora – un vis devenit realitate  Am început să scriu acest articol în ...