8 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să vizitezi Marocul

maroc

 

Maroc! La ce te gândești când auzi acest cuvânt? Culori, istorie, piețe agitate, ulei de argan, ceai de mentă, condimente? Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile care te fac să-ți dorești să vizitezi Marocul. Totuși, înainte de a vizita o țară complet necunoscută este bine să cauți cât mai multe informații referitoare la ce trebuie să te aștepți, odată ajuns acolo. Marocul, o țară situată în nordul Africii, o țară musulmană, unde tradițiile sunt încă păstrate în cele mai mici detalii, are foarte multe lucruri de oferit turiștilor săi. Dincolo de povestile mai mult sau mai puțin adevărate, am hotărât să venim în ajutorul vostru și să va dăm câteva informații utile pentru o vacanță în Maroc.

 1. În primul rând, aveți nevoie de un pașaport valabil pe o perioadă minimă de 6 luni. Nu este nevoie de viză dar trebuie completată o fișă de ședere pe care o veți primi în avion. Aceeași fișă trebuie completată și la plecare și o veți găsi în aeroport. Ceea ce ne-a uimit a fost numărul mare de puncte de control (aproximativ 6 de la intrare până la ieșirea din aeroport). De asemenea este bine să știți că nu aveți voie cu drona în țară, nouă ne-a confiscat-o în aeroport pe toată durata șederii și am recuperat-o la plecare.
 2. În ceea ce privește cazarea, noi am primit recomandarea de la un localnic, să alegem un hotel de 4 sau 5 stele în cartierul nou, deci nu în Medina, deoarece exista riscul de a fi jefuiți. Deși am fost cazați la un bine-cunoscut hotel de 5 stele, tot ne-au lipsit bani din cameră. Punem totuși această problemă pe umerii noștri deoarece nu am folosit seiful, așa cum era recomandat.maroc
 3. Din prima clipă în care am ales Marocul ca și destinație de vacanță, ne-am gândit la toate delicatesele culinare pe care le vom degusta. Printre ele se numera: Couscous cu legume (a fost bun dar conține foarte multe condimente); Maakouda, un fel de chiftele din cartofi (sunt foarte delicoase); Supă de linte (seamănă foarte mult cu ciorba nostră de fasole, noi am servit-o la micul dejun); Tajin, o tocăniță preparată la cuptor în vasul de lut (conține de asemenea foarte multe condimente și nu prea ne-a încântat). Ce am savurat totuși cel mai mult au fost dulciurile și în special patiseria marocană. Să nu ratați așa ceva! Pentru cei aventuroși, recomandarea nostră este Khleah- un preparat din ouă și carne de cămilă. Personal, am mâncat numai în restaurante și la hotelul în care am fost cazați. În Medina, preparatele erau descoperite și roiau muștele și albinele la ele. Nu ne-am încumetat la așa ceva. Totuși, alegerea vă aparține!marocmaroc
 4. Recomandat este să schimbați banii în moneda lor oficială. Găsiți Exchange chiar în aeroport la un curs bun. De asemenea trebuie să știți că în Maroc totul se negociază: de la taxi până la orice produs cumpărat în piețe. Noi am reușit să cumpărăm produse la mai puțin de jumătate din prețul propus inițial.
 5. Transportul în Maroc se realizează cu PetitTaxi și GrandTaxi iar prețurile sunt accesibile. Noi am plătit aproximativ 150 MAD (15 euro), 6 persoane pentru o rută de 15 km. Atenție la centură! Noi am fost amendați cu 300 MAD (30 euro ) pentru că nu purtam centură pe bancheta din spate.
 6. Deși multă lume spune că nu e bine să vizitezi Marocul în timpul Ramadanului, noi am făcut-o și nu regretăm. În felul acesta am văzut exact care sunt tradițiile acestei țări fascinante, am văzut cum sunt oamenii în timpul postului și care sunt obiceiurile lor. Fiind conștienți de faptul acesta, am ales să le respectăm religia, am purtat haine lungi iar umerii au fost acoperiți, nu am mâncat și nu am băut pe stradă iar alcool am consumat doar în interiorul hotelului.
 7. Deși nu am fost niciodată de acord cu apelarea la un ghid turistic, de acesta dată am considerat necesară prezența lui în condițiile în care era mare riscul de a ne rătăcii pe străduțele Medinei și de a pierde timpul. Așadar pentru 250 MAD am avut ghid timp de 3 h. Acesta ne-a dus exact la locurile cele mai importante și ne-a prezentat o scurtă istorie a orașului Fez dar și câteva dintre obiceiurile și tradițiile oamenilor. maroc fez 
 8. În ceea ce privește comunicarea cu oamenii locurilor, am rămas plăcut surprinși.  Limbile oficiale ale Marocului sunt araba, franceza, spaniola și dialectele berbere. Toți oamenii cu care am avut contact stăpâneau binișor limba franceză și se descurcau în engleză. Așadar acest lucru aduce un plus turismului în Maroc.maroc fez

  

  Acestea sunt câteva dintre lucrurile de care trebuie să țineți cont atunci cand vizitați Marocul. Nu uitați, este o țară fascinantă dar trebuie să respectați cultura ei și să vă bucurați de minunățiile ce le oferă! Ah, și nu uitați, Marocul este splendid dar avem și alte locuri de vizitat! Kisses, ExpLovers!

 

 

 

Tags:

 • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

 • name *

 • email *

 • website *

You May Also Like

Revelion în Moscova cu 399 euro

Este oare prea devreme sau prea târziu să ne gândim la Revelion? Oricum ar ...

Aventura din Japonia

Japonia a fost una dintre destinațiile în care ne doream de foarte mult timp ...

10 lucruri pe care să le știi înainte de a pleca în Cappadocia

De fiecare data când plecăm spre o nouă destinație, ne imaginăm anumite lucruri și ...