Tot ce trebuie să știi înainte să vizitezi Phuket-Thailanda

Când plecăm într-o destinație nouă, ne imaginăm lucruri care, de foarte multe ori nu sunt așa. În fotografii totul pare frumos, accesibil, însă realitatea poate fi alta. În ideea asta ne dorim să vă spunem câteva lucruri de care este bine să țineți cont dacă plecați în Thailanda.
1. În primul rând, pentru a pleca în Thailanda este nevoie de pașaport care să aibă valabilitate cel puțin 6 luni. De asemenea viza este obligatorie, iar pentru o ședere de maximum 15 zile, o primești în aeroport. Se plătește o taxă de aproximativ 55 euro și se completează un formular de care atașezi o fotografie tip 4×6. Fotografia se poate face și în aeroport, în cazul în care ați uitat în țară.
2. Dacă alegeți să zburați cu Aeroflot, deci cu escală în Moscova, trebuie să aveți și cardul la voi. În aeroport nu se acceptă nici o altă monedă decât cea națională (rubla). O cafea în aeroport costă 250 ruble (16,6 lei). Noi am mâncat la Burger King și am plătit aproximativ 663 ruble (44 lei) pentru 2 meniuri. Dacă aveți mult de așteptat în acest aeroport, puteți să vă odihniți la Capsule Hotels “Vozdushny Express” . Prețul este 58 euro pentru 2 persoane timp de 4 ore, acesta fiind minimul pentru care se poate rezerva.
3. Un alt subiect important de abordat este vaccinarea. În Thailanda, singura boală tropicală este febra Dengue, pentru care, din păcate nu s-a descoperit încă vaccin. O bună prevenție este, în acest caz, un sistem imunitar puternic. Alimentează-te, hidratează-te și odihnește-te!!! Totuși un spray pentru insecte tropicale nu strică.:D. Noi am luat Autan tropical pe care l-am găsit doar în Germania.

4. În ceea ce privește cazarea și mâncarea, asta rămâne la alegerea fiecăruia. Ce pot să vă spun este că nu aveți nevoie de all inclusive, există foarte multe restaurante și buticuri de unde puteți degusta toate preparatele tradiționale dar și mâncare europeană. Vă recomand să încercați și streetfood. Prețurile sunt foarte mici iar mâncarea delicoasa.
5. Transportul în stațiune se face cu Taxi sau TukTuk. Prețurile se pot negocia iar pentru o sumă foarte mică de bani, vă puteți plimba toată ziua. O mică problemă poate fi comunicarea, foarte puțini șoferi de taxi cunosc limba engleză sau orice altă limbă străină. Așadar luați cu voi un prieten bun la mimă.:))
6. Am tot scris de Phi-Phi Island și Maya Bay. Într-adevăr nu trebuie ratate! Pentru a vă bucura de frumusetiile acestei insule, vă recomandam să plecați cât mai devreme spre Maya Bay. Și asta înseamnă imediat cum a răsărit soarele. Noi am ajuns în jurul orei 7:00 și eram barca numărul 4. În jurul orelor 11:00-12:00 sunt câteva mii de oameni pe plajă iar pe malul apei sunt zeci de bărci. Nu cred că asta vă doriți….


7. Tot în zonă este și Monkey Island. Nu aș recomanda! Desigur să vezi niște maimuțe drăgălașe în mediul lor natural cum se cățăra în copaci ar fi frumos, în schimb aceste maimuțe te atacă pur și simplu. Cu atât mai mult dacă ai ceva mâncare la tine sau doar o Cola și un pachet de gumă, cum am avut noi. Cât am stat pe această insulă, am fost cu ochii în 4:)) deloc relaxant!
8. Dacă vă cazați la un resort de 4 sau 5 stele, veți fi întâmpinați de un ghid. Acesta vă va pune la dispoziție o serie de excursii pe care le puteți face în zonă, prețurile fiind cam piperate. Recomandarea mea este ca toate excursiile să le faceți cu localnicii sau să mergeți în oraș (în cazul nostru Kao-Lak), prețurile sunt mult mai accesibile și puteți combina 2 sau 3 excursii într-o singură zi.


9. În ceea ce privește siguranța pe străzi, pot spune că nu am avut probleme, oamenii sunt foarte prietenoși și încearcă să te ajute, nu te văd ca pe un sac de bani cum se întâmplă în Africa, America Centrală și America Latină. Totuși nu aș recomanda umblatul pe străzi noaptea.
10. Nu știu cât ați călătorit voi dar e bine de știut și faptul că la ora 18:00 soarele apune. Așadar orele de plajă sunt limitate.
Poate unele lucruri le știați deja, poate altele nu, sperăm doar că v-am dat câteva informații care să vă fie de folos în excursia Thailanda-Phuket. Ah, și nu uitați, viața e prea scurtă să mergi de două ori în Phuket! Kisses, explovers

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Phuket

Top 5 atracții în Thailanda – Phuket

Sunt o mie de motive pentru care ar trebui să alegi Thailanda – Phuket ...

maroc

Următoarea destinaţie…

Am pregătit cu mare entuziasm următoarea destinație. Este vorba despre Maroc, o țară fascinantă! ...