Ghid de călătorie în Cappadocia

Cappadocia a fost mereu pe lista noastră de destinații iar când în sfârșit am găsit un weekend liber în programul nostru, nu am ezitat. Nu știm încă ce ne-a atras mai mult: să fie oare festivalul de baloane, culorile și viața acestui loc sau pur și simplu cultura și Orientul? Toate acestea au contribuit la formarea unei imagini de basm. Vă las în continuare să descoperiți că avem dreptate.:)

De această dată am ales o vacanță pe cont propriu: cazarea am luat-o de pe bine-cunoscutul site booking.com, biletele de avion de pe site-ul Pegasus (prețul unui bilet de avion dus-întors Budapesta-Kayseri a fost de aproximativ 170 euro/persoană cu bagaj de cală). Aeroportul este la aproximativ o oră distanță, astfel că transferul l-am rezervat cu câteva zile înainte de la hotelul la care am fost cazați (4-7 euro/persoană un drum). De asemenea zborul cu balonul l-am rezervat tot de la hotelul Sultan Cave deoarece nu mai găsisem locuri libere pe site-uri. Așadar, din momentul în care vă decideți să mergeți în Cappadocia, rezervați și zborul cu balonul însă nu înainte să verificați condițiile meteo din ziua respectivă. În condiții meteo nefavorabile, baloanele nu zboară și este păcat să pierdeți acest peisaj feeric. Prețul unui zbor cu balonul diferă între 135-200 euro/persoană. Într-un balon sunt 16-20 persoane, iar durata zborului este de aproximativ o oră. Această experiență a fost uimitoare: 250 de baloane care se ridică în aer în același timp, soarele răsare iar peisajul asupra văilor este spectaculos.

Cappadocia - Explovers Cappadocia - Explovers Turcia Cappadocia - Explovers Cappadocia - Explovers Baloane Goreme Turcia Hreniuc Alex si Lavinia Hreniuc Alex si Lavinia

Baloane Turcia

 

Festivalul baloanelor poate fi urmărit și de pe terasele hotelurilor în jurul orei 06:00. Noi am fost cazați la Sultan Cave (81-150 euro/noapte, cameră de 2 persoane) și Mithra Cave (80-110 euro/ noapte, cameră de 2 persoane) și în fiecare dimineață se formau cozi pentru a face fotografii în spot-urile bine-cunoscute de pe rețelele de socializare. În unele zile erau primiți și oaspeții de la alte hoteluri pentru fotografii, în altele nu; depinde de noroc.

Știam că Turcia abundă în preparate delicioase, condimente și culori. Când am ajuns acolo, ne-am propus să încercăm cât mai multe preparate tradiționale, însă am fost ușor dezamăgiți. Cred că până la urmă tot baclavaua de fistic și înghețata cu lapte de capră ne-au impresionat. Pe stradă veți vedea standurile de înghețată care oferă și un show caracteristic, spre deliciul turiștilor. Dacă v-ați săturat de kebap și carne de oaie, există restaurante de tip steak house cu mâncare foarte bună și prețuri accesibile.

familia Hreniuc Lavinia Hreniuc Lavinia Hreniuc Cappadocia Cappadocia Cappadocia ExpLovers Cappadocia ExpLovers

Hreniuc Lavinia

Hreniuc Lavinia

Cappadocia - Baloane Aer Cald

Pentru a vedea cât mai multe într-un timp cât mai scurt, am închiriat un microbuz de 12 persoane cu ghid. Acesta ne-a dus în toate punctele importante și ne-a povestiți câteva lucruri foarte interesante despre Cappadocia dar și despre cultura și obiceiurile oamenilor. Am vizitat muzeul în aer liber, am fost la un magazin de covoare și la atelierul de ceramică, am luat prânzul într-un restaurant cu un view drăguț și ne-am oprit în cele mai frumoase locuri de belvedere. Noi l-am avut ca și ghid pe Umit, îl găsiți pe instagram- theguideofcappadocia. Acesta vorbește foarte bine engleză și se adaptează foarte bine cerințelor grupului. Excursia a durat în jur de 6 ore iar costul a fost 35 euro/persoană, prânz inclus.

Când se lasă seara, puteți merge la locul de belvedere să vă bucurați de un apus impresionant. Tot ce trebuie să faceți este să urmăriți indicatoarele spre “view point” și să vă lăsați cuprinși de farmecul locului.

Cappadocia seara Cappadocia seara ghid calatorie Cappadocia

Acestea au fost lucrurile descoperite de noi în Cappadocia pe parcursul celor 5 zile petrecute aici. A fost o vacanță de neuitat și cu siguranță trebuie trecută pe lista “MUST VISIT”. Cu această ocazie, bifați nu doar o destinație aparte, ci și experiențe unice.

Hreniuc deneoprit Hreniuc Lavinia

Sperăm că v-am convins pentru următoarea vacanță și nu uitați: viața e prea scurtă să mergem de două ori în acelasi loc!

Kisses, expLovers!

Pentru alte informații despre Cappadocia, citește și  10 lucruri pe care să le știi înainte de a pleca în Cappadocia 

Foto: Hreniuc Alexandru & Ovidiu Mocuta

Text: Hreniuc Lavinia

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

maroc

Următoarea destinaţie…

Am pregătit cu mare entuziasm următoarea destinație. Este vorba despre Maroc, o țară fascinantă! ...

Ce alimente sunt de evitat în vacanță

Ne-am hotărât să scriem acest articol pentru toți călătorii care au întâmpinat situații mai ...