Zanzibar – o poveste exotică

Cred că nu mai este un secret faptul că Zanzibar este una dintre cele mai visate destinații de vacantă și asta pe bună dreptate. Dincolo de plajele splendide și apa de o culoare inimaginabilă, Zanzibar are foarte multe lucruri de oferit.

Am pornit în vacanța noastră într-o zi de august. E bine de știut că cea mai bună perioadă pentru a vizita Zanzibar este cuprinsă între lunile iunie- octombrie. De asemenea cu 2 săptămâni înainte am început profilaxia medicamentoasă pentru malarie (care a continuat în timpul excursiei și 4 săptămâni după) și am făcut vaccin pentru febra galbenă. Recomandat tuturor înainte de a pleca în Africa!!!

Oceanul Indian - Zanzibar - Tanzania
Oceanul Indian – Zanzibar – Tanzania

Noi am zburat cu Wizz Air din Timișoara la Frankfurt iar din Frankfurt cu Oman Air spre Muscat iar din Muscat spre Dar el Salam și Zanzibar. Drum lung cu multe escale dar care a pălit în fața experienței ce am trăit-o acolo.

Primul lucru ce ne-a frapat când am aterizat a fost pustietatea și lipsa de condiții ce ar trebui să le asigure un aeroport. DA, așa e! Am aterizat într-o țară din lumea a treia dar totuși nu-mi imaginam că este chiar așa. Aeroportul nu avea bandă pentru bagaje, erau angajați care târau după ei câte 2 trolere de la avion pană în incăperea în care asteptăm. Am recuperat și bagajele, după vreo jumătate de oră, am semnat un chestionar de ședere în Zanzibar (apropo, e bine să aveți un pix la voi) și am ieșit din aeroport. Foarte multe taxiuri, foarte mulți oameni doritori să vă ducă la locul de cazare. Ba chiar mai mult, unul dintre taximetriști mi-a și luat bagajul spre mașina lui, deși nu am cerut asta. Ideea e că sunt puțin mai agasanți și trebuie să fii clar în ceea ce dorești. În cele din urmă, ne-a reperat ghidul de la agenție și ne-a condus spre mașina care urma să ne ducă la hotel.

Plaja Zanzibar

 

Când am ajuns la hotel am fost întâmpinați cu limonadă și prosoape umede parfumate.

E bine să aveți la voi dolari, doarece ei consideră euro și dolarul că având aceeași paritate. De asemenea niște bancnote de 1 dolar nu ar strica pentru bacșiș (asta dacă nu vreți să dați mai mult).Toate serviciile de la hotel au fost impecabile, personalul foarte drăgut, mâncare bună. Recomandăm cu încredere Dream of Zanzibar. Apropo, serviciile all inclusive sunt necesare. Pe străzi nu există restaurante iar streetfood deloc recomndat. Vă rămane așadar să mâncați tot la hotelul unde sunteți cazați, unde veți da 15 dolari pe un cocktail. Singura dată când am mâncat în afara hotelului a fost la The rock. Mâncarea delicioasă dar prețuri ușor crescute, în jur de 80-100 dolari o masă pentru 2 persoane. Cu sigurantă se merită să mergeți acolo, e ceva deosebit. E bine de știut că aveți nevoie de o rezervare în prealabil, rezervare pe care poate să o facă hotelul la care sunteți cazați.

Emerald Collection - Dream of Zanzibar explovers Lavi

Plaja Zanzibar

Cât despre excursiile pe insulă, acestea se pot realiza cu localnicii. Zilnic vor veni pe plajă zeci de localnici cu oferte. Orice excursie poate fi negociată iar prețurile sunt oricum mult mai mici decât cele oferite de agenția hotelului. La început îți pot părea agasanți dar după o zi te obișnuiești și vei negocia cu încredere. Noi am fost plecați în toate excursiile cu un tip care se autonumea Mister Brown (veți vedea că acolo toți au nume de scenă). Îl puteți găsi și pe Tripadvisor și dacă nu mă înșel are și pagină de facebook. Cu el veți fi în sigurantă.

La câteva ore de mers cu barca se află insula Pemba, o minune naturală, perfectă pentru scufundări și snorkeling. Așadar treceți-o pe lista TO DO a vacanței!

insula Pemba
Insula Pemba

snorkeling zanzibar

Zanzibar este renumit pentru cultivarea mirodeniilor, motiv pentru care am vrut să facem Spice Tour, o plimbare prin cea mai mare plantație de mirodenii de aici. Am văzut de la scortisoară, eucalipt, lemongrass, nucsoară, cafea pană la fructe exotice precum Jack fruit, fructul pasiunii, 5 tipuri de banane, 3 tipuri de mango și multe altele pe care, la sfârșitul turului, le-am degustat. Cu ocazia acestui tur, puteți și să achiziționați câteva mirodenii și uleiuri naturale pentru acasă.

stone town zanzibar tanzania
Stone Town

Stone Town sau ,,Orașul vechi,, reprezintă partea antică a orașului Zanzibar. Ne-am dorit să vedem cum trăiesc oamenii aici și care sunt activitătile lor. Străzi înguste, moschei, mici ateliere, magazine de suveniruri și multă aglomerație. Din acest peisaj nu puteau lipsi piețele specifice Orientului.

stone town zanzibar tanzania
Stone Town
Stone Town
Stone Town
explovers Alex
Stone Town

Aici am mai vizitat casa copilăriei lui Freddie Mercury și Monumentul Sclavilor aflat în fața unei clădiri ce a servit ca loc de triere a sclavilor în secolul al XVIII-lea.

Alte activităti și lucruri interesante pe care le-am făcut pe insulă: am urmărit un spectacol cu dansuri specific africane, am pătruns într-un cartier al Masailor unde m-am ales cu un tatuaj henna, am degustat cât mai multe preparatele specifice locului (mi-a rămas in minte Jack fruit pane si clătitele cu gem de banane). Cu siguranță mai sunt alte lucruri interesante pe care le-am ratat, dar chiar și așa Zanzibar a rămas în topul celor mai frumoase vacanțe. Recomandam tuturor! Kisses, expLovers

tatuaj henna sat zanzibar

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Ce e de făcut în Palma de Mallorca

În scurta noastră călătorie în Palma de Mallorca, am descoperit unele dintre cele mai ...

Revelion la 1299euro/persoana in Cuba!

Poate credeți că este prea devreme, dar noi ne-am făcut deja planuri pentru Revelion. ...