Un weekend de poveste la Valea Verde

Auzisem de Valea Verde în urmă cu un an și am zis să punem această locație pe lista nostră de vizitat în weekend-urile libere. Când în sfârșit am găsit câteva zile libere, ne-am făcut bagajul și am pornit spre una dintre cele mai călduroase și primitoare locații din România.

De la drumul pitoresc, la locația spectaculoasă și activități nenumărate, până la experiența culinară, toate au fost la superlativ.

Întregul concept pe care îl propune Valea Verde este unul aparte: într-un sat transilvănean uitat de lume, cu ferme vechi restaurate cu mult bun gust și mâncare realizată doar din produse locale, primești o experiență de reconectare la natură și tradițiile locale.

Valea Verde Explovers

Nici că se potrivea altă denumire decât Valea Verde! Exact așa este satul Cund: un sat pitoresc, într-o vale verde, care te transpune într-o lume aparte, o lume a tradițiilor transilvăneene, unde cultura germană și maghiară și-au lăsat amprenta.

Dacă te întrebi ce ai de făcut, află că sunt multe activități care vor face din zilele petrecute aici, un sejur de neuitat: de la simplele plimbări în natură, călărit, trasee de bicicletă, vânătoare de trufe, relaxare în natură la ciubărul sau piscina naturală din resort, la experiențe culinare unice.

Noi am petrecut 3 zile la Valea Verde, acesta cred că este și minimul de zile de care aveți nevoie pentru a vă bucura de toate frumusețile înconjurătoare.

Când am ajuns am fost întâmpinați cu șampanie și am savurat o porție de paste cu trufe locale. Apoi am făcut o plimbare în zonă și am pregătit planul pentru zilele următoare. Amplasat într-un vechi hambar, restaurantul oferă locul ideal pentru a savura o cină delicioasă sau pentru o degustare de vin.

În fiecare zi este un meniu fix, preparat din produse locale delicioase și conține 3, 5 sau 7 feluri. Pentru un răsfăț complet, am ales meniul de 7 feluri și putem spune că nu regretăm, poate doar faptul că nu am reușit să golim complet ultima farfurie. În acest meniu este inclus și un pahar de vin pentru fiecare fel de mâncare, apă, cafea sau ceai la finalul cinei și o băutură de la bar. Nu cred că pot găsi cuvintele potrivite pentru a descrie această cină, preparatele au fost pur și simplu delicioase, iar rețetele inedite. Pot însă să vă spun că întregul meniu este conceput de Chef Jonas Schafer, care are o abordare sustenabilă, locală, a gastronomiei care urmărește să păstreze tradițiile locale, respectând în același timp ecosistemul zonei. De asemenea, a câștigat și prestigioase premii de specialitate, dar și laudele criticilor din Austria, Germania, UK și Scandinavia. Era musai să precizez aceste lucruri pentru a înțelege ce experiență culinară unică vă așteaptă la Valea Verde. După ce am savurat o cină copioasă, am stat de vorba cu Jonas și soția lui, care sunt și proprietarii acestui tărâm magic. Este atât de frumos să vezi oameni implicați și dăruiți în turismul românesc, oameni care încearcă să facă ceva diferit și care pun atâta pasiune. A fost o reală plăcere să îi descoperim pe ei și munca lor.

Chef Jonas Schafer

A doua zi ne-am trezit de dimineață pentru a nu pierde nimic din frumusețea locului. Înainte de răsărit am făcut o ședință foto la piscina naturală și ne-am reconectat cu natura, apoi am luat micul dejun în restaurant și ne-am bucurat de chifle proaspat scoase din cuptor și multe alte preparate locale. După un mic dejun copios a mers la fix o plimbare pe dealurile Transilvaniei. De această dată, am încercat o nouă experiență-călăritul și pot să spun că ne-a plăcut foarte mult, ne-am bucurat de libertate și natură.

Lavinia Hreniuc Explovers

După aproximativ 3 ore de călărit, ne-am întors în cameră și am schimbat ținuta deoarece afară ne așteptau 2 mașini retro, pregătite pentru plimbări mai lungi. Am vizitat Villa Vinea, unde am cumpărat și niște sticle de vin, am vizitat satele din zonă și am luat prânzul în grădina de la Butoiul Sasului, unde am mâncat cea mai bună friptură de vită, iar apoi ne-am întors la cazarea noastră din Cund.

Butoiul Sasului
Butoiul Sasului
Hreniuc Lavinia Butoiul Sasului
Butoiul Sasului

Pentru partea a doua a zilei ne-am gândit să ne relaxăm la cabana Spa, care se află pe un vârf de deal. Te poți bucura de saună, ciubăr și o priveliște uimitoare. Pentru o experiență completă, șampania și fructele fac parte din meniu.

Hreniuc Alex Hreniuc Lavinia
Cund
Hreniuc Lavinia
Cund - Valea Verde

Cum se putea încheia seara mai bine dacă nu cu un foc de tabăra, mâncare delicioasă și un vin ales? În momentul în care scriu aceste rânduri parcă retrăiesc fiecare experiență și îmi dau seama ce norocoși am fost să ajungem la Valea Verde.

Explovers  Hreniuc Lavinia
Valea Verde Cund
Hreniuc Alex - Hreniuc Lavinia

UItima dimineață petrecută la Valea Verde avea să se încheie spectaculos, numai bine pentru a-ți dori să nu mai pleci de acolo. Am fost luați cu o mașină de dimineață și duși într-un loc magic. După ce am trecut de o livadă de pomi fructiferi, am ajuns la căsuța din pădure. Acolo ne aștepta un mic dejun ca la carte: cafeaua era fierbinte, șemineul era pornit, iar prepratele proaspete ne așteptau pe masă. În timp ce savuram această experiență, a venit o turmă de oi în zonă și am mai stat de vorbă și cu ciobanul. Clopoțelele oilor, discuțiile cu ciobanul, lemnele care sfâraiau în șemineu, toate ne-au creat o poveste numai bună de spus la nepoți.

Hreniuc Lavinia
Hreniuc Lavinia - Hreniuc Alexandru
Valea Verde
Hreniuc Lavinia Cund Valea Verde

Pe scurt, cam acesta a fost weekend-ul de poveste petrecut la Valea Verde. Cu siguranță am mai lăsat multe lucruri nepovestite, dar unele lucruri sunt mai frumoase dacă le descoperiți singuri.

Vă lăsăm să mai navigați puțin printre fotografiile noastre și sperăm că v-am făcut poftă de un weekend de poveste!

Ah, și nu uitați: viața e prea scurtă să nu ne bucurăm de ea!

Kisses,

ExpLovers*

Text: Hreniuc Lavinia

Foto: Hreniuc Alexandru 

Valea Verde
Hreniuc Lavinia
Cund Valea Verde
Hreniuc Lavinia Explovers

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Moscova ExpLovers

10 lucruri pe care să le știi înainte de a pleca în Moscova

1. Este nevoie de viză doar pentru Moscova, cea pentru Rusia nu este valabilă. ...

Revelion la 1299euro/persoana in Cuba!

Poate credeți că este prea devreme, dar noi ne-am făcut deja planuri pentru Revelion. ...

ExpLovers în Mauritius

  Mauritius este o țară insulară din estul coastei continentului african și din sud-vestul Oceanului ...