Iubitorii de cafea din Timişoara au un loc nou de întâlnire

Cred că nu mai este un secret faptul că atât eu, cât și Alex suntem mari iubitori de cafea. Și când spunem cafea, ne referim la cafea de specialitate, cafea care îți da energie de dimineață și care îți răsfață papilele gustative.

În urmă cu câteva săptămâni s-a deschis în Timișoara celebrul lanț de restaurante coffee-shop Manufaktura. Aici am găsit și cafea de specialitate. Ce ne-a atras atenția a fost multitudinea de sortimente de cafea, modul de preparare, dar și modul de prezentare. Am avut norocul să îl întâlnim pe Vali, barista de peste 10 ani, care a venit special din București să ne povestească despre cafea. Una dintre cele mai captivante rețete a fost Syphon Cafe. La prepararea acestei cafele se folosește dispozitivul Syphon care a apărut în anul 1850, când oamenii credeau că fierberea cafelei îi alterează gustul. Pentru această metodă spectaculoasă de preparare a cafelei se folosește presiunea vaporilor de apă și vid, iar cei de la Manufaktura recomandă cafeaua Indonesia Mandheling de la Doncafe Fresh. Puteți să luați din restaurant și cafea pentru acasă, noi ne-am îndrăgostit de cea din Costa Rica, o cafea intensă care conține aciditate crescută și note de caramel și piersici. Sună bine, nu?

 Iubitorii de cafea din Timişoara au un loc nou de întâlnire

Manufaktura The Coffee Shop Restaurant cafenele timisoara

Iar pentru că vara simți nevoia de o băutură revigorantă, la Manufaktura te poți bucura de efectul energizant al cafelei Doncafe Fresh și sub forma unei băuturi reci precum Frappe, Iced Latte, Cafe Helado. Noi am încercat Triple Cream care a fost delicios și în același timp intens și aromat.

Ce să mai spunem? Ne place la Manufaktura și credem că Timișoara avea nevoie de un astfel de loc în care găsești tot ce îți dorești: mâncare bună, deserturi delicioase (recomandăm tortul de morcovi) și cafea de specialitate. Deci ne vedem la prânz acolo? Ah, și nu uitați: viața e prea scurtă să nu bem cafea bună!

Kisses,

Coffee lovers!

hreniuc lavinia

Text: Hreniuc Lavinia

Foto: Hreniuc Alex

Rochie Lavinia: https://shop.explovers.ro/

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Ce mâncăm la Timișoara Street Food Festival?

În perioada 10-13 mai ne-am delectat papilele gustative cu unele dintre cele mai gustose ...

WERK – great place in Hunedoara

La doar 5 min de Castelul Corvinilor am descoperit unul dintre cele mai frumoase ...

Pregătiri pentru nuntă

Am povestit cu revista Altfel despre nunta noastră: de la momentul cererii în căsătorie ...