Top 5 atracții în Thailanda – Phuket

Sunt o mie de motive pentru care ar trebui să alegi Thailanda – Phuket ca destinație de vacanță. De la tradiție și  cultură, până la plaje exotice cu apă cristalină și nisip auriu. Practic, Thailanda le are pe toate. Părerea mea este că, pentru a descoperi unele dintre cele mai frumoase locuri de acolo, ai nevoie de cel puțin 14 zile. Noi am făcut un top 5 cu lucrurile pe care nu ar trebui să le ratezi aici:

 

  1. Degustă cât mai multe preparate tradiționale: Pad Thai (Path Thai), springrolls și meatrolls, orez prăjit (Khao phat), iar pentru desert mango& sticky rice. Și dacă tot suntem în sfera alimente, îți recomand să încerci toate fructele exotice, iar primul care îmi vine acum în minte este fructul LONGAN (este ca un ciorchine de cartofi mici). Să nu uiți nici de apa de nucă de cocos proaspătă. Delicios! Așa-i că ți-am făcut deja poftă?  
  2. Vizitează templele budiste din Phuket, iar dacă ai ocazia stai de vorbă cu un călugăr budist. Este fascinant!
  3. Răsfață-te cu un masaj thailandez. Acesta se realizează prin apăsare pe punctele energetice ale corpului și prin exerciții de extensie și tragere care se numesc Hatha yoga, pusă în practică sau Yoga fizică aplicată. Așadar nu te aștepta la un masaj suedez clasic. Este mai mult decât atât, dar îți garantez că îl vei savura la maximum.
  4. Mergi pe plaja Maya Bay, este imaginea emblematică a Thailandei si a Phuket-ului. Apa turquoise, stânci înalte care ies din apă, vegetație exotică, nisip cremos și bărci colorate la malul apei. Cu siguranță o vizualizați deja, dar așa-i că v-o imaginați pustie? Ei bine, nu este așa! Sau, cel puțin, nu începând cu orele 11:00-12:00. Indicat este să mergeți cât mai devreme, noi am pornit la ora 6:00, era încă întuneric dar a meritat să fim printre primii pe insulă. Te poți bucura de acest lucru timp de 3-4 ore. La ora prânzului, tot malul apei este plin de bărci, practic nu mai ai unde să faci baie, iar plaja este acoperită de un val de oameni care se străduiesc să facă un selfie bun :). Vă las o fotografie să vă convingeți.

5.Vizitează insulele Similan. Plaje cu nisip auriu, acoperite cu bolovani, apă  cristalină cu o bogată faună acvatică. Este locul ideal pentru scubadiving și snorkeling.

 

 

 

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Aventura din Maurtius

Mauritius este o țară insulară din estul coastei continentului african și din sud-vestul Oceanului Indian, ...

excursie maroc

10 lucruri pe care să le faci în Fez

Fez reprezintă cel de-al doilea oraș ca mărime din Maroc și face parte din ...

13 zile in Madagascar la 755euro/persoana

Madagascar este a patra insulă ca mărime din lume, o insulă neobișnuit de fascinantă. ...