Au rămas puține locuri din Europa pe lista noastră de -Must Visit-, iar Santorini se afla printre ele. Văzusem foarte multe fotografii cu această destinație superbă și știam că în realitate trebuie să fie și mai frumos. Ce mi-a plăcut cel mai mult este unicitatea locului și acel sentiment de “Wow” pe care ți-l dă priveliștea. În continuare vă povestim cum am pregătit această vacanță, dar și care sunt cele mai frumoase locuri și restaurante care merită “vizitate”.
Perioadă
Deși am ales să mergem în Santorini în luna aprilie, au existat destul de mulți turiști mai ales pentru că sunt vapoare de croazieră care opresc pe insulă. Pentru a evita aglomerația, ne-am trezit în fiecare zi la răsărit și astfel ne-am putut bucura mai mult de frumusețea acestei insule. Cea mai mare aglomerație este la apus când toată lumea se strânge în același loc pentru a admira cum soarele se lasă scufundat în albastrul apei. Pentru a evita aglomerația de pe străzi, am mers la restaurantul Sunsets, unde se vedea perfect lăsarea nopții și în plus mancarea a fost delicioasă. Atenție! În plin sezon este nevoie de rezervare. De asememea, vremea a fost perfectă și deși în termometre arătau 22-23 grade, adevărata senzație era de 28-30 grade. Așadar cea mai bună perioadă pentru a vizita Santorini este cuprinsă între lunile aprilie-mai și septembrie- octombrie, tocmai pentru a evita aglomerația infernală și căldura doborâtoare.
Cazare
Santorini este renumit și pentru hotelurile de tip “pesteră” cu piscine suspendate și plivelisti extraordinare. Pentru a rămâne în această idee, am ales Mythical Blue Luxury Suites, unde fiecare cameră are piscină încălzită sau jacuzzi, unde camerele sunt super spațioase și răcoroase, iar mâncarea delicioasă. Prețurile pentru astfel de servicii sunt ușor ridicate, însă după cum știți deja, vânatul de oferte pe booking.com a dat roade și de această dată . Prețul pe noapte a fost 207 euro/ camera cu piscină și mic dejun inclus. Poate părea scump, însă dacă veți da search, veți vedea că totuși este o ofertă bună. La alte hoteluri de acest gen, prețurile sunt de 400-500 euro/ noapte. Un alt hotel mișto din Santorini este Divelia East unde 1 noapte costă 125 euro/ camera cu piscină încălzită, însă acesta se află în localitatea Imerovigli.
Zbor
Pentru călătoria în Santorini am zburat cu Aegean Airlines, cu escală în Atena. Plecarea a fost din Belgrad, iar prețul unui zbor dus/ întors a fost de 317 euro/ persoană, bagaj de cală inclus. Din aeroport până în Fira am luat transport cu un mini bus de la hotelul la care am fost cazați și a costat 12,5 euro/ persoană. Transportul pe insulă se face fie cu taxi sau minibus de la hotel, fie cu un autocar de transport în comun. Prețurile se pot negocia, iar dacă sunteți un grup mai mare este foarte rentabil. Din Fira până în Oia am plătit 20 euro/ persoană, dus-întors.
Listă activități:
1. Fira
2. Oia
3. Cină la apus
4. Plimbări pe plajă
5. Cinema în aer liber.
6. Croaziere private la apus pe catamaran.
Prețuri
În Santorini, mâncarea și băutura sunt la prețuri accesibile. Tocmai ce ne întorsesem din Dubai și prețurile au părut foarte mici. La restaurant, costul unei cine pentru 2 persoane a fost aproximativ 50 euro, iar un gyros delicios de la fast-food a fost 2,5 euro. Nu pot spune însă același lucru despre magazinele cu îmbrăcăminte: o pălărie 40 euro, o geantă din paie 130 euro.
Santorini a fost exact așa cum mi-am imaginat, un loc aparte cu priveliști extraordinare și experințe unice.
Sperăm că v-am făcut poftă de vacanță și nu uitați: viața e prea scurtă să mergem de două ori în Santorini!
Kisses, expLovers!
Text: Hreniuc Lavinia
Photo: Hreniuc Alex
Show Comments (0)