Întoarcere în trecut în satul Viscri situat în județul Brașov, la doar 42 de km de Sighișoara

Întoarcere în trecut în satul Viscri

Te-ai gândit vreodată cum e să trăiești într-o casă veche de la țară? În satul Viscri, situat în județul Brașov, la doar 42 de km de Sighișoara, găsești Casa Viscri 44. Camere în stil săsesc, vedere spre coline, terasă mare, și o bucătărie ce oferă mâncăruri tradiționale românești. Pâinea coaptă pe vatră și dulcețurile sunt doar câteva dintre delicatesele oferite oaspeților de către doamna casei. Nu putem scoate din discuție nici băuturile tradiționale, precum vișinata sau țuica.

Acesta este locul ideal unde uiți imediat de aglomerația din oraș și te bucuri de liniște și de aer curat. La doar 50 de metri se află Biserica medievală fortificată, parte a patrimonioului mondial UNESCO.  

O plimbare pe ulițele satului dezvăluie case în culori pastelate, cu obloane înalte și obiecte artizanale din pâslă, pe care femeile din sat le oferă spre vânzare în față caselor. În fiecare an, tărăncile din sat croșetează mii de perechi de șosete, căciuli, mănuși sau pulovere din lâna care ajung la depozitul central din Naumburg-Germania.

Poate ca drumurile sunt rele, internetul nu funcționează, dar cu siguranță vei avea parte de o experiență autentică în acest sat pitoresc, unde istoria și-a lăsat urmele.

 

 

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Vacanță exotică la 1208 euro cu plecare din Timișoara

Cu siguranță ai văzut pe rețelele de socializare, acele poze în care avionul trece ...

Curaçao- paradisul din Marea Caraibelor

Super ofertă Curaçao- paradisul din Marea Caraibelor

Cum vă sună o vacanță în una dintre cele mai frumoase insule a Mării ...

Concurs “Fotografi la înălțime”

Stațiunile montane din România vor fi promovare într-o nouă campanie dedicată pasionaților de drumeții ...