Top 8 sfaturi pentru a face față unui zbor lung

Plănuim vacanțele cu mult timp înainte și abia așteptăm să vină ziua plecării, însă ne gândim cu groază la zborul lung de peste 8-9 h care este premergător destinației de vis. Trebuie să recunosc că nu mai am această problemă pentru că mi-am creat câteva obiceiuri care îmi fac viața mai ușoară în timpul zborului.

Explovers

Cel mai important lucru pentru zborurile lungi este confortul,iar dacă nu poți lua tot timpul bilete la business class, atunci trebuie să citești în continuare:
1. Aleg o companie aeriană care oferă scaune confortabile și spațioase. Deși este posibil să coste puțin mai mult, această decizie îți va ușura perioada zborului. Bineînțeles că pentru un zbor de 2-3 h nu facem nazuri, dar când vorbim despre un zbor de 15 h (Dubai-Aukland) se schimbă puțin pretențiile.
Dacă nu cunoașteți anumite companii aeriene, puteți accesa www.airlinesquality.com. Aici găsiți review-uri de la călători și puteți verifica serviciile oferite. Până acum cel mai mult ne-a plăcut Emirates, Qatar și KLM. De asemenea aleg scaunul din exterior pentru a putea face câteva mișcări de stretching pe culoar și pentru a merge la baie ori de câte ori am nevoie, fără să fiu nevoită să deranjez pe cineva.
2. Pe parcursul unui zbor lung există riscul de plictiseală, astfel că o carte bună sau seriale descărcate pe Netflix sunt exact ceea ce ai nevoie. De asemenea eu îmi propun pe fiecare zbor să mai scriu câte un articol, ori să mai editez câteva fotografii sau chiar să fac ordine în fișierele de pe laptop sau telefon. Orice activitate care face timpul să zboare este bine-venită. Așadar, nu uita laptopul, tableta sau gadget-urile necesare.
3. Pentru o bună desfășurare a zborului, nu uit niciodată căștile și un cablu USB pentru telefon. Nu știu ce aș face dacă aș rămâne fără baterie la telefon pe parcursul unui zbor lung.:)
4. Tot timpul îmi iau mici gustări din aeroport. Se știe că mâncarea din avion nu este cea mai bună, astfel că niște fructe și legume proaspete, ciocolată sau alune sunt exact snack-urile de care ai nevoie în timp ce vizionezi un episod din serialul tău preferat.
5. Nu uita miniprodusele tale favorite în ceea ce privește îngrijirea tenului și a corpului: periuța și pasta de dinți, spray de corp, cremă de mâini, șervețele demachiate, apă micelara, cremă hidratantă de față sau chiar măști hidratante din hârtie.
6. Este important ca pe timpul zborului să reușești să dormi (Alex reușește să doarmă 90% din zbor), astfel că trebuie să îți creezi un mic culcuș. Pentru asta îmi iau tot timpul o pernă și o mască pentru somn. Nu știu de ce, dar masca de ochi îmi oferă un somn mai profund, eu zic să încercați.
7. Nu uita de hidratare! Deși primești pe parcursul zborului băuturi răcoritoare, e bine să ai propria sticlă de apa. Eu am un termos cu mine tot timpul, în felul acesta se menține și temperatura apei mai mult timp.
8. Port haine confortabile. Întotdeauna m-am întrebat cum poți călători în pantofi cu toc și rochie strâmtă scurtă. Deși fotografiile ar ieși foarte bine cu un astfel de outfit, pe parcursul zborului îmi place să fiu cât mai confortabilă. Așadar o pereche de leggins, un tricou de bumbac și o pereche de teniși sunt outfit-ul perfect pentru mine. De asemenea îmi iau o geacă sau un hoody pufos pentru că în avion aerul condiționat este dat la maxim, iar în rucsac o pereche de saboți mai lați sau chiar o pereche de papucei de casă la fel ca cei pe care îi primești la hotel. Deși nu am folosit, șosetele de compresie sunt o idee foarte bună. Cu siguranță voi lua o pereche pe zborul spre Bali.
Acestea sunt obiceiurile mele pe care le-am format după câteva zeci de zboruri. Sunt convinsă că dacă le vei folosi și tu, te vei bucura de zbor la fel de mult ca și mine.
Ah, și nu uitați: viața e prea scurtă să nu ne bucurăm de un zbor plăcut!
Kisses,
ExpLovers

Explovers Lavinia Hreniuc

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Cum ne plănuim vacanțele

Am început să scriu acest articol pentru că ne-ați întrebat foarte mulți dintre voi ...

Explovers in Mauritius

Mauritius a fost pe lista noastră de -must visit- de foarte mult timp. Vă ...