Ce alimente sunt de evitat în vacanță

Ne-am hotărât să scriem acest articol pentru toți călătorii care au întâmpinat situații mai puțin plăcute în timpul vacanțelor sau deplasărilor în țări necunoscute.

Este normal ca atunci când ieșim din confortul zilnic, corpul să reacționeze în diverse forme. Cel mai important este să știm la ce riscuri ne expunem când plecăm într-o țară exotică și ce trebuie făcut pentru a combate apariția lor. Pe lângă vaccinurile pe care le realizăm cu câteva săptămâni înainte, trebuie să avem grijă și ce mâncăm, bem sau cum realizăm anumite activități precum spălatul dinților.

Se știe că 50% dintre călătorii care parcurg distanțe lungi, se confruntă cu probleme stomacale sau intestinale, așadar un prim sfat este primit de la englezi: Boil it, cook it, peel it or forget it!

Iată câteva alimente pe care este bine să le evităm atunci când plecăm într-o țară exotică:

-stridiile și alte fructe de mare crude

-pește crud

-carne crudă

-salată de fructe

-salate și legume crude

-înghețată și cuburi de gheață

-băuturi reci

-apă de la robinet

-lapte nepasteurizat

În ceea ce privește băuturile și apa folosită pentru periajul dinților, cel mai bine este să folosiți apa îmbuteliată sau fiartă.Ceaiul și cafeaua preparate proaspăt sunt, de obicei, băuturi fără risc, precum și berea și vinul. Cu toate acestea, stomacul este adesea sensibil la băuturi reci, deci nu dați corpului fierbinte băuturi răcoritoare, în special în zilele fierbinți.

În “viața de vacantă” din hotel, putem evita multe surse de infecție. Insă nouă ne place să descoperim, să explorăm, să găsim locuri noi. Așadar, când ieșiți din resort și faceți plimbări cu barca sau autocarul nu puteți mânca și bea unde vreți. Evitați toate produsele crude sau refrigerate! Dacă este necesar, puteți lua impreună cu voi apă potabilă și câteva provizii. În cazul în care sunteți în mijlocul junglei și nu aveți altă variantă decât să mâncați la bufetul amenajat de băștinași (cum s-a întamplat de mai multe ori), puteți reduce riscul consumând numai cantităti mici: acidul gastric are un anumit efect de protecție.

Uneori chiar și respectând aceste sfaturi, organismul nostru vrea să ne spună ceva și atunci este bine să avem cu noi trusa de medicamente din care nu poate lipsi: antiemetic, antidiareic, analgezic, antibiotic sau orice alt medicament pe care știți că îl folosiți zilnic sau la nevoie.

Sperăm că acest articol este unul folositor iar dacă mai aveți intrebări, le așteptăm cu drag.

Ah, și nu uitați: viața e prea scurtă să nu ne bucurăm de ea!

Kisses, expLoversalimente in vacanta

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Cum ne plănuim vacanțele

Am început să scriu acest articol pentru că ne-ați întrebat foarte mulți dintre voi ...

10 lucruri pe care să le știi înainte de a pleca în Bali

Bali a devenit una dintre cele mai dorite destinații exotice, astfel că ne-am propus ...