10 lucruri pe care să le știi înainte de a pleca în Cappadocia

De fiecare data când plecăm spre o nouă destinație, ne imaginăm anumite lucruri și ne facem planurile bazate uneori doar pe fotografiile de pe rețelele de socializare sau după review-uri de pe anumite site-uri. De cele mai multe ori, realitatea este alta.
Iată așadar, lucrurile pe care le considerăm ca fiind folositoare pentru viitoare ta vacanță în acest tărâm magic:
1. Aveți nevoie de pașaport valabil pentru o perioadă de minim 6 luni.
2. Nu există zbor direct din Timişoara spre Cappadocia. Zborurile sunt spre Istanbul și de aici spre Kayseri.
3.Aeroportul se află la aproximativ o oră distanță. Așadar, veți avea nevoie de transfer către hotel. Prețul unui drum a fost de 7 euro/persoană, în condițiile în care am fost un grup de 10 persoane. Există și varianta mai ieftină cu 4 euro/ persoană, însă în acest caz autobusul oprește în mai multe stații.
4. În fiecare zi vă veți trezi la 4-5 dimineață, asta bineînțeles dacă vă doriți să vedeți baloanele cu aer cald sau să faceți o plimbare. Baloanele zboară undeva în jurul orei 06:00 iar durata unui zbor este de aproximativ 1 oră.
Cappadocia - Turcia
5. Toate fotografiile frumoase pe care le vedeți pe rețelele de socializare necesită multă răbdare. În toate spot-urile cunoscute, există zeci de persoane care stau la coadă pentru acel cadru unic. Deloc plăcut!
6. Banii trebuie schimbați în liră turcească. Veți putea schimba banii chiar și la magazinele alimentare și la un curs foarte bun. (1 euro=6,8 lire).
7. În anumite locuri, spre exemplu bazarul cu covoare, se percepe taxa pentru fotografii. Ba chiar mai mult, se oferă și servicii de fotografie și dronă. Taxa pentru fotografii diferă și este cuprinsă între 5-50 lire/ persoană.
8. Majoritatea hotelurilor au terasă cu un view spectaculos, așa că nu va supărați dacă nu veți găsi cazare la hotelul preferat. Printr-o simpla plimbare,veți putea descoperi terasele altor hoteluri, numai bune pentru fotografii.
Cappadocia - Turcia
Cappadocia - Baloane
9. Perioadele cele mai bune pentru a vizita această regiune a Turciei sunt: aprilie-mai și septembrie-octombrie.Verile sunt mult prea calde, cu temperaturi de peste 40 grade iar iernile sunt friguroase și înzăpezite.
10. Există șanse ca în anumite zile, datorită condițiilor meteorologice, baloanele să nu zboare. Din cele 5 zile petrecute acolo, a fost o singură zi în care nu au zburat. De asemenea, zborul cu balonul trebuie rezervat cu ceva timp înainte să ajungeți. Sunt foarte mulți turiști și există riscul să nu mai găsiți locuri libere.
Sperăm că articolul este unul folositor iar dacă mai aveți întrebări, le așteptăm cu drag.
Ah, și nu uitați: viața e prea scurtă să mergem de două ori în același loc!
Kisses, ExpLovers!

Text: Lavinia Hreniuc

Foto: Alex Hreniuc & Ovidiu Mocuta

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Idei de vacanță: Portugalia

Portugalia este o poveste, povestea fado-ului și vinului bun. Îți propunem următorul traseu: Budapesta-Lisabona ...

10 lucruri pe care să le știi înainte să pleci în Seychelles

Seychelles a fost de mult pe lista noastră de “MUST VISIT” și chiar am ...