10 lucruri pe care să le știi înainte să pleci în Seychelles


Seychelles a fost de mult pe lista noastră de “MUST VISIT” și chiar am achiziționat biletele de 2 ori, dar a trebuit le anulăm din cauza pandemiei. De data aceasta am știut putem pleca în Seychelles fară probleme și am început căutările de zboruri. De fiecare dată când este vorba despre o destinație exotică, începem căutările cu plecare din Budapesta sau Belgrad.

1. Cum ajungi în Seychelles?

În general noi luam biletele de avion de pe site-urile oficiale ale companiilor aeriene. De această dată am zburat cu Emirates pe ruta Belgrad – Dubai – Seychelles (Mahe). Drumul Belgrad- Dubai a durat 5 h și 30 min, iar cel din Dubai-Mahe 4 h și 30 min, escala în Dubai a fost de 6 h. Existau variante de zbor și cu Qatar Airlines, dar a fost mai profitabil cu Emirates. Costul biletelor de zbor a fost de 750 euro/ persoană dusîntors. La întoarcere am avut o întârziere de 8 h și am pierdut conexiunea din Dubai, dar cei de la Emirates s-au ocupat de toate detaliile și ne-au luat alte bilete pentru dimineața următoare, cazare, transfer și masă. Acesta este și motivul pentru care luăm biletele de avion de pe site-urile oficiale și cu aceeași companie dacă avem escală, pentru situații asemănătoare (avem câteva la activ).

2. Unde te cazezi?

Seychelles are 3 insule principale pe care toată lumea le vizitează: Mahe, Praslin, La Digue. Mai sunt și alte insule, dar care merită le vizitați doar dacă luați cazare la resorturile luxoase pe care le dețin. Noi am împărțit astfel: 7 zile Praslin, 2 zile La Digue și 1 zi Mahe. Împărțirea aceasta am făcut-o în funcție de plajele pe care doream le vedem. Ce e drept, în Mahe nu am fost decât în capitală și nu putem zice ne-a impresionat ceva. Desigur, puteți alege și 2-3 zile în Mahe, dar cele mai frumoase sunt celălalte 2 insule. În Praslin am ales hotel Bliss care a fost destul de drăguț, situat pe plaja Grande Anse. Totuși, pe plajă bătea foarte tare vântul și nu am stat deloc aici. Costul unei camere duble a fost de 900 euro/ 7 nopți ( redus de la 1400euro ), mic dejun inclus (destul de sărăcăcios). Dacă ar fi alegem din nou, ne-am caza în zona Cote D’or deoarece este mult mai animată, cu magazine, restaurante și o plajă superbă. putem recomanda 2 hoteluri boutique foarte drăguțe: Les Lauriers Eco Hotel și Le Duc De Praslin. În insula La Digue am ales hotelul Le Repaire și a fost foarte frumos, costul pe noapte fiind de 270 euro/ cameră dublă, mic dejun inclus. Un alt hotel frumos pe insulă este Le Domaine de L’orangeraie.

3. Este nevoie de viză?

Cetățenii români pot călători în Seychelles fără viză pentru o ședere de până la 90 de zile în scop turistic. În schimb este obligatorie asigurarea medicală de călătorie, care acopere și cheltuielile în cazul infectării cu virusul SARS-CoV-2. Noi am achiziționat-o de la Allianz Tiriac și costat aproximativ 179 lei/ persoană. De asemenea este obligatorie autorizația medicala de călătorie pe care o completezi aici: http://seychelles.govtas.com/. Noi am avut-o la noi printata.

4. Cu ce deplasez pe insule?

Exista mai multe variante: transport în comun, taxi, mașină închiriată, bicicletă. Pentru Praslin noi am ales închiriem o Kia Rio automată (90% dintre mașinile închiriate aici sunt Kia Rio) și a costat 250 euro + 200 rupi pentru au adus-o în port. Pe insula La Digue se pot închiria biciclete sau se poate folosi Taxi, care este destul de scump (un drum de 2 km- 400 rupi – 30 euro). Deoarece am stat doar 1 zi în Mahe am circulat cu taxi, dar daca stați mai multe zile, recomandam închiriați mașină. Cu 10 zile înainte de a pleca în Seychelles am început căutările pentru a închiria mașină și am găsit cu mare dificultate. Așadar, recomadam închiriați cu minim 1 lună înainte de a pleca acolo. lăsăm și contactul de la centrul de închiriere unde am găsit noi: +248 2 618 663.

5. Cum te deplasezi între insule?

Există 2 variante: catamaran sau avion de mici dimensiuni. Între Mahe și Praslin funcționează Cat Cocos, iar între Praslin și La digue Cat Rose. Găsiți aici site-ul de unde puteți achiziționa biletele: https://www.viator.com/. Foarte important este ajungeți cu minim 30 minute înainte deoarece există riscul plece și mai devreme decât era programat. Inițial am ales varianta de catamaran până am văzut ce greu este cu răul de mare, aproximativ 60% dintre oamenii de pe vas au vomitat. Chiar daca nu te știai cu rău de mare, pe cod de vânt puternic, ți se face și tie rău. Ulterior am aflat se mai numește și catamaranul vomei. Bineînțeles la drumul înapoi am ales zburăm cu AirSeychelles, costul unui bilet Praslin-Mahe fiind de 130 euro/persoană. Între Praslin și La Digue există doar variantă de catamaran, iar drumul este de doar 15 min. Costul unui bilet a fost de 17euro/persoana.

 

6. Când e cel mai bine mergi în Seychelles?

Pe internet veți găsi tot felul de variante, dar cea mai bună informație este cea pe care am primit-o de la localnici, și anume: cea mai bună perioadă este octombrie-mai. În această perioadă apa este calmă, nu bate vântul și este senin. Noi am fost în august și pot spune a fost o vreme mohorâtă, schimbătoare, într-o zi a plouat de 10 ori. Bineînțeles ploaia nu a ținut foarte mult, dar chiar și așa nu am avut o zi senină de dimineața până seara. Tot o localnică ne-a spus lunile iulie și august sunt cele mai capricioase și tot timpul e vreme mai urată. De asemenea, tot în perioada asta există și valuri mari și este mai greu faci snorkeling. În schimb, temperatura a fost perfectă: 25-27 C zi și noapte.

7. Ce monedă este în Seychelles?

Moneda lor oficială este rupia seychelleză. Bineînțeles am putut plati și în euro/dolari, dar cel mai bine este schimbați încă din aeroport. Schimbul a fost 1 euro=15 rupi. Se mai pot scoate bani și de la ATM, dar comisionul este mare. Noi am schimbat la bănci și am scos o singura data de la ATM în insula La Digue pentru erau închise băncile, find sărbătoare națională în 15 august.

8. Este vaccinarea obligatorie?

Nu este nevoie de vaccinare împotrivă febrei galbene (cum este obligatoriu în unele tari africane) și nici de profilaxie medicamentoasă împotriva malariei. În ceea ce privește vaccinare împotriva Covid-19, nu este obligatorie, dar scutește de un test PCR negativ, efectuat cu cel mult 72 h înaintea călătoriei. De fiecare dată când pregătiți o călătorie, consultați site-ul Mae.ro pentru informații actualizate. Noi am avut schema de vaccinare completă și nu a mai fost nevoie de test PCR. Pentru tranzitul în Dubai sunt aceleași reguli: vaccinare completă sau test PCR negativ efectuat cu maxim 48 h înainte de sosire.

9. Câte zile sunt suficiente pentru a vizita Seychelles?

Noi am petrecut 10 zile în Seychelles și a fost perfect: 7 zile în Praslin, 2 zile în La Digue și 1 zi în Mahe. Sunt mulți care aleg petreacă mai multe zile în Mahe, dar noi considerăm am făcut alegerea perfectă.

10. Este periculos?

Niciodată nu ne-am simțit în pericol în Seychlles, ne-am plimbat singuri, în voie, fară nici o problemă. Oamenii nu sunt foarte agasanți, nu încearcă îți vândă lucruri pe stradă și tragă de tine, în schimb nu sunt nici cei mai prietenoși. Totuși, nu recomanda mai plimbați după lasarea serii în anumite zone.

 

 

 

Alte informații utile:

– nu există wifi la toate restaurantele, iar dacă există, acesta merge foarte prost;

prețurile sunt ușor piperate: la orice restaurant ( de la cel de 5* până la unul local) o cină costă 80-100 euro;taxi este scump;

-nu există sezonguri pe plaje și e perfect;

-locuitorii din Seychelles vorbesc limba creolă, dar și franceză și engleză, așadar comunicarea cu ei este ușoară

-oamenii din Seychelles nu sunt cei mai ospitalieri sau rapizi; Poate datorită faptului locuiesc în Paradis sunt mai aroganți și nu se grăbesc, dar când ceream ceva la restaurant, durea foarte mult până ne aducă. Bineînțeles am dat și de oamenii calzi, dar impresia generală era aceea îi deranjezi sau le ceri imposibilul (cum ar fi wifi).

  Considerăm acestea sunt câteva dintre informațiile de care ai nevoie înainte ajungi în Seychelles, dar urmează și un articol cu locuri de vizitat, restaurante și costuri. Una peste alta, ne bucurăm am ales Seychelles pentru este o destinație cu adevărat unică, cu peisaje impresionante, plaje superbe și experiențe uluitoare.

Sperăm v-am făcut poftă de o vacanță exotică și nu uitați: Viața e prea scurtă mergi de 2 ori în Seychelles!

Kisses,

ExpLovers*

Tags: