Sfaturi pentru o piele radiantă și sănătoasă pe timpul verii

Hello, beauty lovers!

Este un subiect pe care dorim să-l abordăm de ceva vreme, chiar dacă ultimele trei săptămâni nu ne-au dat de înțeles că se apropie vara mult așteptată.
Vara și temperaturile toride își vor face simțite prezența destul de curând și numai bine că avem timp să ne pregătim.
Căldura , excesul de sebum, razele soarelui, aerul condiționat, toți sunt factori care favorizează sau înrăutățesc problemele pielii. Conform studiilor de specialitate, vara pielea noastră devine cea mai uscată ,prin urmare rutina și îngrijirea pielii este foarte importantă și necesară și trebuie să îi acordăm mai multă atenție decât de obicei.
Intru în contact cu foarte multe femei și foarte des aud la cele care au un ten gras sau mixt că preferă să nu își hidrateze pielea dacă tot secreția de sebum este mai mare vara. Să nu confundăm lucrurile! Hidratarea este absolut necesară zilnic, mai ales vara când pierdem apă și substanțe minerale din organism. Poți opta pentru loțiuni lejere, măști răcoritoare , spray-uri de hidratare, dar nu uita, hidratează pielea! Cred că un prim summer tip este HIDRATAREA.
Rutina riguroasă pentru sezonul cald va începe cu o curățare atentă a tenului. De ceva timp, se vorbește foarte mult de produse coreene de îngrijire a pielii, pielea coreencelor fiind un ideal de atins.
Ele pun foarte mult accent pe o curățare dublă, cu precădere când folosesc machiaj pe timpul zilei.
Ce înseamnă această curățare? Folosesc două tipuri de produse, întâi îndepărtează machiajul cu un produs pe bază de ulei, că mai apoi să curețe tenul cu un produs light pe bază de gel sau spumă.
Eu îmi încep rutina cu Calendula Deep Cleansing Foaming Face Wash, de la Kiehl’s. Îl folosesc deja de un an de zile și sunt super mulțumită. Îndepărtează delicat impuritățile și sebumul și tenul îmi rămâne proaspăt .
Un alt aspect pe care vă sfătuiesc să nu îl neglijați ține de exfolierea tenului. De multe ori pățim să ne luăm un fond de ten profesional sau de la branduri mai sofisticate și rămânem dezamăgite, ba că nu se așează pe frunte sau la nas, ba că se strânge … încercați să faceți un peeling fîn periodic și vă garantez că lucrurile vor sta altfel.
Pe perioada verii încercați să nu faceți exfolieri dure, pielea nu se recuperează atât de repede și riscați să faceți mai mult rău. Recomandarea mea ar fi un micropeeling de la Kiehl’s pe care îl aplic de 2, 3 ori pe săptămâna, seara.
Nightly Refining Micro-Peel Concentrate actionează ca un peeling, rafinând textură pielii și oferind tenului luminozitate și prospețime, ajută la accelerarea reînnoirii celulare.

Dacă ați urmărit și articolele anterioare, știți deja importanța tonicului, el reglând Ph-ul pielii. Demachiantul, tonicul, crema, produsele de skincare cred că ar fi ideal să le folosim din aceeași gamă, pentru a obține rezultatele dorite.
Tonerul pe care îl folosesc este de la Kiehl’s-Calendula Herbal Extract Alcohol Free Toner. (cam toată rutina mea de skincare din prezent se învârte în jurul produselor de la Kiehl’s )
Produsele cu alcool, în general usucă, lucru de evitat pe perioada călduroasă.

Un alt trend în beauty în zilele noastre, inspirat tot din zona asiatică, se referă la SHEET MASK, celebrele măști tip șervețel îmbibate de serum, care se aplică pe ten și se lasă să acționeze. Recunosc că fiecare vizită în magazinul DM se lasă cu noi achiziții de măști .
Sunt perfecte pentru a le aplica după tonic, înainte de cremă de zi sau după expunerea la soare pentru a rehidrata tenul și pentru răcorire si relaxare.
Pe timpul unei zile călduroase, poți folosi și un spray hidratant ( cum e cel de la MAC, Fix+, există și în variantă mică, perfect pentru a-l purta după tine) sau o apă termală, efectul răcoritor e mereu binevenit.

Revin la pielea coreencelor, ați văzut ce luminoasă, suplă, fină este? Fără pete maronii sau arsuri solare? Secretul lor – They use a lot of sunscreen!

După ce ați pregătit tenul, urmează partea cea mai importantă, aplicarea cremei cu factor de protecție.
Pielea ultra bronzată nu flatează pe nimeni și nici nu e sănătos! Încercați, mai degrabă, să obțineți acel bronz glowy, sănătos, “sarutat de soare”.
De multe ori am auzit că majoritatea se ferește să folosească cremă cu SPF, din cauza texturii grase și albicioase. În zilele de azi, există sute de variante de produse cu SPF, super fluide și lejere, ideale și pentru tenul gras și mixt. Puteți încerca Ultra Light Daily UV Defense Aqua Gel, de la Kiehl’s . Este o loțiune gel cu protecție solară SPF 50 care oferă o hidratare ușoară și confortabilă pielii.

Un alt aspect care nu trebuie neglijat este că reaplicarea cremei de protecție este esențială, fie că te expui la soare, fie că ai treabă în oraș. În același timp, dacă folosești makeup și îți permite timpul ar fi ideal să îți dai un refresh și la machiaj.

Eu fac parte din categoria femeilor care nu prea suportă foarte mult machiaj pe ten pe timpul verii și vă împărtășesc un truc pe care îl folosesc -combin crema cu protecție solară cu un pic de concealer și beneficiez și de protecție și de uniformizarea ușoară a tenului. Vom dezvolta partea de makeup pe timpul verii, cu produse și sfaturi într-un articol viitor.

Știți că mereu pielea reflectă și ce se întâmplă în organismul nostru, deci este util să bem apă suficientă și da, știu că ați auzit acest sfat de “n” ori, dar chiar face diferența pe tenul nostru. Încercați să consumați fructe și apă în loc de cafea și băuturi pe bază de zahăr.

Sperăm să găsiți aceste informații utile și să avem o piele frumoasă vara asta!
Kisses,
Beauty Lovers

Text: Adina Trohin,Lavinia Hreniuc

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Masca cu aur de 24K – tratament facial pentru fermitate

Faza 1. Demachiere: Demachiantul multifuncțional Green Tea Make up Remover – acțiune multifuncțională: demachiant, ...

Top 10 produse de beauty sub 49,90 de lei!

Apa micelară profesională Cupio Adesea îmi demachiez tenul și ochii cu apă micelară, fiind ...

Top 3 seruri cu acid hialuronic pe care merită să dai banii

În zilele noastre există foarte multe produse de frumusețe și este foarte greu să ...