10 lucruri pe care să le știi înainte de a pleca în Bora Bora

Vacanța petrecută în Bora Bora a fost, fără doar și poate, cea mai frumoasă și totodată cea mai asteptată din toate destinațiile în care am fost. Doar gândul că achiziționasem biletele pentru Bora Bora îmi aducea sclipire în ochi. Bineînțeles că nu a fost ușor să decidem acest lucru pentru că știam că va implica niște costuri foarte ridicate, dar am zis “o dată în viată!”. Cred că de multe ori ne-am ghidat după această frază în alegerea destinațiilor și nu am regretat niciodată. 🙂

Această vacantă a fost și pentru noi, așa cum este pentru mulți dintre voi, destinația cea mai visată și mi-am dorit să mai scriu un articol pentru a vă oferi informații cât mai utile pentru a vă îndeplini visul.
Iată câteva lucruri pe care este bine să le cunoașteți înainte să mergeți în Bora Bora:

  1. Prețurile în resorturi sunt de bun simț. De la excursii opționale pană la o băutură pe plajă, prețurile au fost accesibile având în vedere locația luxoasă. Noi am stat la resortul Le Meridien, iată câteva exemple: un cocktail 15-20 dolari, o pizza 20-25 dolari, o apa 8 dolari. Există insă pe insulă și terase mai accesibile, puține la număr, dar există.
  2. Drumul pană în Bora Bora este lung. Din Timișoara , cu diferență de fus orar , am făcut aproximativ 4 zile cu escale de maxim 8 ore.
  3. Activitătile sunt multiple, nu există șanse de plictiseală. De la snorkeling, scuba diving, parasailing, jet ski, aqua Safari, Jeep Safari, mese romantice pe insule nelocuite, spectacole de dansuri și muzică polineziană, shark feeding și multe altele.
  4. Oamenii sunt foarte amabili, atât personalul hotelului, cât și ghizii locali, conducătorii de bărci și localnicii îți zâmbesc tot timpul și îți povestesc cu mândrie despre istoria și obiceiurile locurilor. Pratic cu oricine am intrat în contact, nu a așteptat după bacșiș, iar dacă ofereai era foarte uimit și recunoscător.
  5. Dronele sunt interzise. În majoritatea resorturile există semne care interzic folosirea dronelor pe motiv de intimitate și datorită faptului că aeroportul este foarte aproape, maxim 10km din orice punct al insulei.
  6. Există și cazări ieftine, dar pe insulă. De exemplu, la un hotel de 3 stele, o noapte de cazare ajunge la 200 euro/ noapte, iar pentru aventurieri există și varianta de a sta în gazdă la localnici.
  7. Perioada cea mai bună pentru a vizita acest tărâm magic este mai- octombrie. Noi am fost plecați în luna august iar vremea a fost perfectă, am avut doar 1-2 ploi scurte și câteva ore înnorate. Trebuie să vă menționam că atunci când este înnorat, peisajul se schimbă complet, apa devine întunecată iar excursiile pe mare sunt anulate. Așadar, aveți grijă la perioadă, este păcat să mergeți și să nu vă bucurați de frumusetiile locului.
  8. Odată ce am făcut rezervarea la resortul Le Meridien prin Booking, au fost retrași din cont aproximativ 1000 euro pentru depozit. Pe insulă se poate plăti atât cash cât și cu cardul. Noi am avut euro la noi, iar cazarea am plătit-o cu cardul. În funcție de ce consumai, în fiecare zi era afișat costul pe televizorul din cameră. Acest lucru a fost foarte util, în felul acesta am putut să ne gestionăm finanțele mai bine. 🙂
  9. Pentru vacanța în Bora Bora nu este nevoie de vaccinare. În acest paradis nu se găsesc insecte otrăvitoare și nici șerpi, așadar puteți dormi liniștiți pe plajă. 🙂
  10. Pentru a călători în Bora Bora este nevoie de pașaport cu o valabilitate minima de 6 luni. De asemenea nu este nevoie de viză dacă alegeți zborul prin Noua Zeelandă, viza este necesară pentru ruta prin Los Angeles.
    Acestea sunt lucrurile de bază pe care ar trebui să le știți înainte să plănuiți vacanța în cea mai exclusivista insulă din întreagă lume.
    Sperăm că am răspuns întrebărilor voastre, iar dacă mai aveți și alte curiozități, așteptăm mesajele voastre.
    Kisses, expLovers!
    Ah, și nu uitați: Viața e prea scurtă să nu ajungi măcar o data în Bora Bora!
  11.  

Vedeți toată experiență ExpLovers aici: https://explovers.ro/bora-bora/

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

El Medano

El Medano, Playa Sur – Tenerife

El Medano este cel mai vechi centru de windsurf, începându-și activitatea din anul 1982. ...

maroc

8 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să vizitezi Marocul

  Maroc! La ce te gândești când auzi acest cuvânt? Culori, istorie, piețe agitate, ...

Zanzibar – o poveste exotică

Cred că nu mai este un secret faptul că Zanzibar este una dintre cele ...